Bahar Dalı Çiçeği Özellikleri, Bahar Dalı Bakımı
Yaşam

Bahar Dalı Çiçeği Anlamı

Bahar dalı çiçeği, kırmızı ve pembe renkleri ile dikkat çeken gösterişli bir çalıdır. Orijinal adı Chaenomeles japonica, Rosaceae familyasına bağlı olan bu çalı aynı zamanda Japon Ayvası ismiyle de bilinmektedir. Bahar dalı çiçeğinin en önemli özelliği baharın müjdecisi olmasıdır. Bu çiçek klasik anlamda gösterişli bir arka plan yaratır ancak bununla kalmaz. Güzel bir ortam oluşturma ya da sınır oluşturma gibi özellikleri de vardır. Dikenli ve sık gövdesi olması gösterişli olmasında önemli bir rol oynar.

Bahar Dalı Ne Anlama Gelir?

İlkbahar ile birlikte çiçeklenen bahar dalı, baharın güzelliklerini sembolize eder. Doğanın canlanması ve çeşitli bitkilerin türemesini ifade eder. Yapraklarını döktüğü mevsimlerde bile beğeni toplayan bir görüntüye sahiptir. Peyzaj tasarımlarında ve dekorasyonlarda sıklıkla yer alır. Fazla sulama istemeyen bir çalı olan bahar dalı, görünümünü bozmadan uzun süre kalabilir. Duman ve toz gibi faktörlerden etkilenmez. Bu nedenle kalabalık caddelerde bile çit olarak kullanılır.

Bahar Dalı Ne Zaman Çiçek Açar?

İlkbaharın habercisi anlamına gelen bahar dalı çiçeği, Şubat ve Mart aylarında çiçek açar. Kırmızı, pembe ve beyaz renkleri ile dalında gösterişli bir çiçektir.

📹İlginizi Çekebilir➡️Burcuna Göre Hangi Çiçeksin

Bahar Dalı Nerede Yetişir?

Anavatanı Japonya’dır ancak Çin’de ve Avrupa’nın bazı ülkelerinde de yetişir. Boyu 2,5 – 3 metreye kadar uzayabilen çalının oval şeklinde geniş yaprakları vardır. Yaprakları tüysüz, sapları kısa ve gövdesi dikenlidir.

Evde yetiştirmek için bir vazoya koyun. Ancak dalları çiçeklenmeden önce vazoya koymalısınız. Böylece bitki çiçek açmaya başlayacaktır.

Bahar Dalı Çiçeği Nasıl Üretilir?

Bahar dalı çiçeğinin üretiminde kullanılan iki teknik vardır.

  • Çelikleme
  • Dipten Ayırma

Bu iki yöntem ile hem üretimi hem de çoğaltımı gerçekleşir. Yaşadığı süre ise 30 – 40 yıldır.

İlginizi Çekebilir➡️Şans Getiren Çiçekler

Bahar Dalı Çiçeği Bakımı

  • Fazla su istemez, dibi kurudukça aşırı olmamak şartıyla sulamak yeterlidir.
  • Yılda bir kez budama ister. Dışarıya gözle görülebilir ölçüde fazla taşan dalları kesilebilir.
  • Kuruyan dallarını kesmek için bağ makası kullanmak idealdir.
  • Gübreleme zamanı yılda bir keredir. Ancak 9 ay salınımlı bir gübre türü olan osmocote cinsi gübre kullanmak gerekir. Bu konuda süper gübre türleri de tercih edebilirsiniz.
  • Çiçeğin ilaçlama zamanı ise kararma beneklenme veya böcek istilası olduğu zamanlardır. İnsektisit ve Fungusit türü ilaçları çiçeğin üzerine püskürtmeniz yeterlidir.

Bahar Dalı Çiçeği Özellikleri

  • Güneşli ortamları severler. Eğer iç mekanda duracaksa bol ışıklı yerlerde durmalıdır.
  • Ilıman iklimleri sever ve eksi 10 dereceye kadar da dayanabilir.
  • Meyveleri yaklaşık 3,5 cm çapında olup güzel bir kokuya sahiptir.
  • Meyveleri yenir ancak çiğ tüketmemek gerekir. Yiyeceklerde kullanılır özellikle reçel ve turtanın içinde yer alabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir