Hindiba Kahvesi Nasıl Yapılır, Hindiba Kahve Nedir Ne Zaman İçilir
Kahve

Hindiba Kahvesi Nedir Nasıl Yapılır?

Her zamanki fincan kahvenizden veya soğuk demlediğiniz kahveden sıkıldınız mı? Veya günlük fincanlarınız için daha az kafeinli bir seçenek mi arıyorsunuz? O zaman güne başlangıç kahvelerinizin yerini alacak ya da kahve deneyiminizi değiştirecek hindiba kahvesini düşünebilirsiniz. Peki, hindiba kahvesi zihnimizde neyi çağrıştırmalı ve bu kahve, neden en lezzetli kahveler arasında?

Hindiba Kahvesi Nedir?

Hindiba kahveye karakteristiğini veren en önemli etken hindiba bitkisinin köküdür. Kahve çiftçileri hindiba bitkisini/otunu toplarlar, kuruturlar ve sonra da kavurma işleminden geçirirler. Bu işlemler, kahveye hafif yanık bir tat ve kavruk bir lezzet katar.

Menşei Kuzey Afrika, Asya-Avrupa olan Hindiba kahve, 1700’lerde Kuzey Amerika’ya gelerek tarihsel yolculuğuna başladı. Chickory, chikory veya chicorie; New Orleans kahvesi, bu kahvenin bilinen diğer isimleri arasında. Tadı ortalama bir kahveye çok benzer ve doğal olarak kafein barındırmaz. Bu sebeple kafeinsiz olduğu için kahvenin potansiyel risklerini taşımaz ve sıhhatli bir yaşam sunar. Hindiba kahvesi, adını aynı vakitte açılıp kapanma özelliğine sahip mor ve mavi renkli çiçekleri olan Cichorium intybus bitkisinden alır.

Hindiba Kahve Bitkisi Nasıl Kullanılır?

Bu bitki ile lezzet yaratanlar, normal bir yemekte hindiba’nın yapraklarını ve çiçeklerini kullanırlar. Ancak otantik ve benzersiz bir kahve deneyimi için yararlandıkları içerik, hindibanın kökleridir. Bol yönlü bir bitki olan hindiba, çiçek ve yapraklarıyla salatalara ve aromalı sirkelere lezzet katar. Dünyanın bazı coğrafyalarında bazı kişiler, şifalı toniklerde de hindibayı kullanırlar. Her hindiba bitkisinin tek ve derin, kesif ve kalın bir kökü vardır. Kahve yaparken maharetli eller bu kökü kavurur aynı zamanda isteyen sebze gibi haşlayıp yiyebilirler.

İlginizi Çekebilir:📢MiskKedisi Dışkısından Kahve

Hindiba Kahvesi Nasıl Yapılır?

Hindiba kahve, geleneksel kahve telvesine göre suda daha fazla çözünür. Bu yüzden demlerken daha az hindiba kahvesi kullanabilirsiniz. Başlarken, 2/3 normal çekilmiş kahve ve 1/3 hindiba kullanmayı düşünebilirsiniz. Bunu normalde yaptığınız gibi bir French Press’te, damlalıklı kahve makinesinde, filtre kahve tarzında veya başka bir şekilde hazırlayabilirsiniz.

Lezzeti artırmak için tarçın, hindistan cevizi, karanfil veya Pumpkin pie gibi tadımlıklar ilave edebilirsiniz. Kafein içermeyen ve doğal bir hindiba içeceği ilgi alanınıza giriyorsa aşağıdaki yöntemi deneyin:

  • 1/2 ölçüsündeki su bardağı sütü buharda pişene ve sıcak olana kadar ısıtın ancak kaynatmayın.
  • 1/2 çorba kaşığı ölçülü hindibayı, kahve demler gibi 1 bardak suda demleme işlemini gerçekleştirin.
  • Şimdi ortaya çıkardığınız bu karışım sıvıyı bir bardağa boşaltın.
  • Şimdiki ise bu mahsule süt katmayı unutmayın ve malzemeyi iyice karıştırmayı ihmal etmeyin.
  • Sonrasında bir kaşık ölçüsünde bal, Maple syrup, şeker veya daha farklı malzemeler ile tatlandırın.
  • Finalde bir tutam tercih ettiğiniz baharat ekleyerek bu leziz kahveyi tamamlayın.

Hindiba Kahvesi Ne Zaman İçilir?

Cichorium intybus bitkisinden imal edilen Hindibayı içmek için en doğru zaman yemek sonrasıdır. Çünkü yemek sonrası için kahvenin hazmı kolaylaştırır ve sindirim sürecine olumlu tesir eder.

Hindiba Kahvesi Nasıl Tüketilmeli?

Hindiba kökünde kafein yoktur ancak kahve ile karıştırılırsa kafein barındırır. Cichorium intybus bitkisinin mahsulü olan kahve, suda kolaylıkla erir. Bu maddenin kökü, suda kaynadığı zaman verimli bir içeceğe dönüşür ve lezzetli sohbetlere misafir olur. Dolayısıyla hindiba bitkisini suda kaynatarak hindiba kahvenizi afiyetle içerek benzersiz bir kahve deneyimi elde edebilirsiniz.

İlginizi Çekebilir:📢Mırra Kahvesi Nedir?

Haftalık Günlük sitemizdeki bu yazıda hindiba kahvesinden bahsettik. Daha farklı kahve içerikleri için Haftalık Günlük Kahve twitter adresimizi takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir