Yaşam

Ramazan Bayramı Sözleri Klişeleri

Klişe ve geleneğin en çok prim yaptığı günler bayram günleridir. Çünkü bayram demek geleneğin devamı demektir. Gelenek görenek ve adetlerin yerini bulduğu günler şüphesiz ki bayramlardır. Ramazan bayramı da klişe sözleri ile bu mantığa hizmet eder. İyi ki eder çünkü büyüklerimizin sözleri ve adetleri olmadan bayram etkisini kaybeder.

Ramazan Bayramı deyince akla gelen bazı klişe sözleri derledik. Bu bayramda da karşılaşma ihtimalimizin hemen hemen kesin olduğu o sözler:

Kızım Misafirlere Kolonya Ver

Misafirlerin ellerini dezenfekte etmek için artık kolonya vermek, annelerin klasik kahramanlıklarından biri oldu. “Misafir geldi, çabuk kolonyayı çıkar, kokla, kokla, sürdüğün kadar!” şeklinde bir ritüele dönüşmüş durumda.

Naptın Buldun Mu İş

Bayram öncesi işsiz akrabaların durumunu merak eden kişi! Aslında iyi ki bu soruları soruyorlar çünkü iş bulmayı teşvik ediyorlar.

Seni Bayramdan Bayrama Görür Olduk

Eskiden bayramlar, akraba ve komşularla bir araya gelip birlikte eğlenme zamanıydı. Şimdi ise o kadar nadir görüşüyoruz ki, bayramlarda bile birbirimizi anca görüp “Sen miydin o?” diye şaşırıyoruz.

Nerede O Eski Bayramlar

Eskiden bayramlar, sabahın erken saatlerinden itibaren komşu kapılarını çalarak başlar, kahkahalarla, şekerleme dolu kutlamalarla devam ederdi. Şimdiyse aynı eski heyecanı arayanlar asla bulamıyor. Her şey değişti devir değişti bayramlar da değişti.

Ne Çabuk Geçti Koca Bir Ay

Ramazanın başında, “Aman Allah’ım, nasıl olsa 30 gün var, çok uzun bir süre” derken, bir bakmışsınız ki iftar saati gelmiş. “30 gün mü? Yarın nasıl bayrama hazırlanacağız, aklım almıyor!” derken birdenbire bayrama ulaşmışız. İftar sofrasına oturup şöyle bir bakınca, “Bu nasıl geçti böyle?” diye insan kendine sormadan edemiyor.

Canım Seni Instagram’dan Takip Ediyoruz

Eskiden haberleşmek için kapı kapı dolaşan komşular, şimdi Instagram‘da takibe alıyorlar. “Senin hayatın zaten bir reality show gibi, biz sadece izliyoruz” diyorlar. Aman dikkat, her an beğen tuşuna basabiliriz!

Bu Saçlar Ne Papaz Gibi Olmuşsun

Bayramdan önce o kadar uzun zamandır görüşmemiş ki uzayan saçları da hayretlere sürüklüyor. Bu kadar uzun zamandır görüşmeseniz bu tarz bir serzeniş ile karşılaşır mıydık!

Bonus: İnternetin Şifresi Ne?

Bu geleneksel bir söz değil ancak bundan sonra gelenekselleşeceği kesin! İnternet tablet ya da telefon olmadan ne yapacak onca insan. Dünya dijitalleşmişken bayramlar da bundan nasibini alacak elbette.

Sizin de aklınızda klişe haline gelmiş ramazan bayramı sözleri varsa yorumda destek verin.

haftalık günlük

Recent Posts

Mantra Nedir Ne İşe Yarar?

Meditasyon ve enerji gibi manevi uygulamaların popülerleşmesiyle hayatımıza giren mantra kavramı nedir ve ne işe yarar? Mantra, Sanskrit dilinden köken…

3 gün ago

Toksik İlişki Belirtileri: İşte 8 İşaret

Muhtemelen hayatınızın bir noktasında toksik ilişki terimini duymuşsunuzdur. Gerçek şu ki, toksik bir ilişki içinde olmanın ne anlama geldiğini tam…

1 hafta ago

Love Bombing Nasıl Yapılır?

Her gün yeni sevgilinizden gelen günaydın mesajıyla uyanıyorsunuz veya ofisinize ya da evinize çiçekler geliyor. Bunlar herkesi mutlu eder elbette……

2 hafta ago

Love Bombing Nedir Nasıl Anlaşılır?

Love bombing nedir sorusuna bir ilişkinin başlangıcında insanın üzerine dökülen bir sevgi patlamasıdır cevabını verebiliriz. Diğer tabiriyle bu durum bir…

3 hafta ago

Gaslighting Nasıl Kurtulurum?

Gaslighting, psikolojik istismarın çeşitli biçimlerinden biridir ve genellikle mağdurlar üzerinde derin ve uzun süreli etkiler bırakabilir. Mağdur, kendi duygularını ve…

3 hafta ago

Gaslighting Nedir Yöntemleri Nelerdir?

Hayat, bazen yolumuzda karanlık tünellerle dolu bir labirent gibidir. Ancak, bazen bu karanlık labirentin duvarları, sadece dışarıdaki tehlikeleri değil, içimizdeki…

3 hafta ago

This website uses cookies.